vrijdag 16 juli 2010

Cowboys
Mirande is doorgaans een rustig plaatsje, behalve tussen 13 en 19 juli, want dat vindt het country & western festival plaats. Koentrie zeggen ze hier, en het lukt me inmiddels niet meer het woord nog op zijn min of meer Engels uit te spreken.

In het centrum lopen cowboys en enkele indianen, er zijn opvallend veel motorfietsen en af en toe klinkt de sirene van de politie-auto uit Dallas die op het festivalterrein tussen de andere Amerikaanse slees en campers staat. Her en der wordt er ge-linedanced (line gedanst?), er zijn houthakkerswedstrijden en binnenkort worden de miss en mister Koentrie gekozen.

Ik ben geen countryfan, al heb ik altijd een zwak voor Dolly Parton gehad. Het enige countrymuziekje wat ik ooit op een cassettebandje had staan was Calypso van John Denver, en dat was ergens in de jaren '70. Maar al die cowboys, cowgirls en indianen zijn lief. Ze mogen weer even degenen zijn die ze vroeger zomerdagen en -avonden lang ongeneerd konden wezen, en af en toe nog zo vreselijk missen.